Tapenade eli oliivitahna
Oliivitahna yhdessä tuoreen patongin kanssa on loistava idea väli- tai iltapalaksi.
Ainekset
- 4 dl mustia kivettömiä kalamata-oliiveja
- 1 rkl kapriksia
- 1 valkosipulinkynsi
- 10 tuoretta basilikan lehteä
- 2 tl anjovistahnaa
- 2 tl sitruunamehua
- rouhittua mustapippuria
- 3–4 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Murskaa morttelissa tai hienonna sauvasekoittimella oliivit, kaprikset, valkosipulinkynsi ja basilikan lehdet karkeaksi tahnaksi. Mausta anjovistahnalla, sitruunamehulla ja rouhitulla mustapippurilla. Valuta joukkoon oliiviöljy samalla sekoittaen. Tarjoile tahna paahdetun maalaisleivän kanssa. Tahna säilyy jääkaapissa reilun viikon.
Kommentit
Tämä on hyvä ohje. Tapenade ei kuitenkaan ole oliivitahna vaan kapristahna (nimi tulee provencalin kielisestä sanasta tapéno joka tarkoittaa kaprista).
Kommentit
Tämä on hyvä ohje. Tapenade ei kuitenkaan ole oliivitahna vaan kapristahna (nimi tulee provencalin kielisestä sanasta tapéno joka tarkoittaa kaprista).
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous