Tomaatti-spelttisalaatti
Ainekset
- 1 salottisipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl oliiviöljyä paistamiseen
- 2 dl spelttihelmiä (Birkkala)
- 5 dl kasvislientä
- 200 g herkkusieniä
- 50 g pinaattia
- 3 tomaattia
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Lisäksi
- pieniä roomansalaatinlehtiä
Valmistusohje
1. Hienonna sipulit. Kuullota kevyesti kattilan pohjalla öljyssä. Lisää joukkoon spelttijyvät ja sekoita, kunnes ne ovat kuultavia. Lisää kasvislientä vähitellen pienissä erissä imeyttäen. Sekoittele aina välillä. Lisää nestettä, kun edellinen on imeytynyt jyviin. Kypsyminen kestää 20-25 minuuttia.
2. Harjaa herkkusienet puhtaiksi ja pilko pieniksi. Paahda sieniä ensin kuivalla pannulla, kunnes niistä haihtuu ylimääräinen neste. Lisää joukkoon loraus öljyä ja kääntele, kunnes sienet saavat hieman väriä. Lisää joukkoon pinaatinlehdet ja hienonnetut tomaatit. Mausta seos balsamiviinietikalla, suolalla ja mustapippurilla. Lisää kasvisseos spelttirisoton joukkoon ja sekoita. Anna jäähtyä.
3. Nostele kasvisriisiä pieniin salaatinlehtikuppeihin ja tarjoile heti.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous