Reseptit

Tuorejuusto-lohirulla

Tuorejuusto-lohirulla saa vinkeän vivahteen wasabista. Tarjoa lohirulla alkupalana tai vaikkapa salaatin kera kevyenä lounaana.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tuorejuusto-lohirulla

  • 500-600 g graavilohta ohuen ohuina viipaleina
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 rkl wasabia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 nippu kevätsipulia
  • 1 dl paahdettuja seesaminsiemeniä (mustia ja valkoisia)

Lisäksi

  • iso pala kelmua

Valmistusohje

Tuorejuusto-lohirullat tehdään helposti näin:

1. Mausta tuorejuusto wasabilla, sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla.

2. Hienonna kevätsipuli.

3. Levitä kelmu työlaudalle ja asettele graavilohiviipaleet sen päälle isoksi suorakulmioksi. Koita saada viipaleet niin, että niiden väliin ei jää aukkoja. Levitä tuorejuusto tasaisesti lohiviipaleiden pinnalle. Tämä onnistuu hyvin esimerkiksi veteen kastetulla isolla lusikalla. Ripottele päälle hienonnettu kevätsipuli.

4. Kääri lohiviipaleet kelmun avulla napakaksi rullaksi pitkältä sivulta aloittaen. Anna rullan tekeytyä kelmussaan hetki jääkaapissa.

5. Poista kelmu ja pyörittele rulla seesaminsiemenissä.

6. Leikkaa rullasta terävällä veitsellä ohuita viipaleita.

7. Tarjoa tuorejuusto-lohirulla naposteltavana kuohuviinin kera tai alkupalana vihreältä salaattipediltä.

Katso myös: Lohirulla, punajuuricarpaccio ja Manchego-juusto

Katso myös Kotiliesi.fi: Omeletti-lohirullat

X