Reseptit

Turkinpippuri-sitruunamarenkipiirakka

Salmiakkinen turkinpippuri ja sitruuna ovat kirpsakka makupari.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 100 g margariinia
  • 1.5 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 1.5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

Kiisseli

  • 1 sitruunan raastettu kuori ja -mehu
  • 4 keltuaista
  • 1.5 dl vettä
  • 1.5 dl sokeria
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 25 g margariinia

Marenki

  • 4 valkuaista
  • 1.5 dl sokeria
  • 75–150 g turkinpippurirouhetta

Valmistusohje

1. Vatkaa rasva ja sokeri keskenään, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.

2. Taputtele taikina piirakkavuokaan. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Laske uunin lämpötila 175-asteeseen.

3. Tee kiisseli pohjan paistuessa. Sekoita kattilassa keskenään kiisseliainekset ja kuumenna hitaasti kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.

4. Vatkaa valkuaiset puhtaassa kulhossa kestäväksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten.

5. Kääntele vaahtoon lopuksi Turkinpippurirouhe.

6. Kaada sitruunakiisseli paistetun pohjan päälle. Lisää pinnalle marenki. Paista piirasta edelleen uunin keskitasolla, kunnes marenki saa vähän väriä.

X