Reseptit

Tyrni­-porkkanahillo ja juustoja

Suomessa tehdään upeita juustoja. Niiden kanssa tarjottavaksi sopii tyrnimarjoista ja porkkanasta keitetty täpäkkä hillo.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Juustot:

  • n. 200 g suomalaisia juustoja (kova kypsytetty vuohenjuusto ja valkohomejuusto)

Tyrni-porkkanahillo:

  • 200 g pakastetyrnimarjoja
  • 2 porkkanaa raastettuna
  • 3 dl sokeria
  • 1/2 dl vettä
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Mittaa kattilaan tyrnimarjat, porkkanaraaste, sokeri ja vesi sekä ripaus suolaa. Kiehauta ja keitä noin 20 minuuttia. Jäähdytä.

2. Ota juustot huoneenlämpöön noin tuntia ennen tarjoilua. Leikkaa juustot pieniksi paloiksi lautaselle ja lusikoi vierelle hieman tyrni-porkkanahilloa.

3. Säilytä hillo tiiviissä ja puhtaassa lasipurkissa jääkaapissa seuraavaa herkutteluhetkeä varten.

X