Tyrni-porkkanahillo ja juustoja
Suomessa tehdään upeita juustoja. Niiden kanssa tarjottavaksi sopii tyrnimarjoista ja porkkanasta keitetty täpäkkä hillo.
Ainekset
Juustot:
- n. 200 g suomalaisia juustoja (kova kypsytetty vuohenjuusto ja valkohomejuusto)
Tyrni-porkkanahillo:
- 200 g pakastetyrnimarjoja
- 2 porkkanaa raastettuna
- 3 dl sokeria
- 1/2 dl vettä
- ripaus suolaa
Valmistusohje
1. Mittaa kattilaan tyrnimarjat, porkkanaraaste, sokeri ja vesi sekä ripaus suolaa. Kiehauta ja keitä noin 20 minuuttia. Jäähdytä.
2. Ota juustot huoneenlämpöön noin tuntia ennen tarjoilua. Leikkaa juustot pieniksi paloiksi lautaselle ja lusikoi vierelle hieman tyrni-porkkanahilloa.
3. Säilytä hillo tiiviissä ja puhtaassa lasipurkissa jääkaapissa seuraavaa herkutteluhetkeä varten.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous