Reseptit

Uunikasviksia ja sitruunalla maustettua kirjolohta

Valmista kirjolohta ja uunikasviksia seuraaviin illalliskutsuihin.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 700 g pieniä perunoita
  • vettä
  • suolaa
  • 2 kpl paprikaa
  • 2 kpl keskikokoista sipulia
  • 100 g pieniä tomaatteja
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 tl kuivattu rosmariinia

Lisäksi:

  • 600 g kirjolohifileetä
  • suolaa ja mustapippuria
  • yhden sitruunan mehu ja raastettu kuori

Valmistusohje

1. Pese perunat hyvin ja keitä niitä kevyesti suolalla maustetussa vedessä noin kymmenen minuuttia. Valuta ne lävikössä ja anna höyrytä kuiviksi.
2. Paloittele paprikat ja lohko sipulit. Laita kaikki ainekset, tomaatteja lukuun ottamatta, uunivuokaan ja pirskottele päälle oliiviöljy. Ripottele vuokaan myöspari hyppysellistä suolaa sekä timjami ja rosmariini. Kääntele maut hyvin ainesten joukkoon. Paahda kasviksia 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
3. Leikkaa kirjolohi annospaloiksi ja mausta suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla sekä raastetulla kuorella.
4. Nosta kalapalat kasvisten päälle, kun paistoajasta on kulunut noin puolet. Lisää minitomaatit. Jatka kypsentämistä noin kymmenen minuuttia. Tarjoile vihreän salaatin kera.

X