Reseptit

Vadelmatorttu

Tarjoa vadelmatorttu sellaisenaan tai jäätelön, vaniljakastikkeen tai paksun luonnonjogurtin kanssa.

Teksti:
Maarit Cederberg

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 200 g voita
  • 2 dl sokeria tai 1,5 dl hedelmäsokeria
  • 2 munaa
  • 1 dl pähkinärouhetta
  • 5 dl luomuvehnäjauhoja tai 4,5 dl spelttijauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

täyte:

  • 1 l vadelmia
  • 2 tl perunajauhoja
  • ahomansikoita mausteeksi
  • 1 dl sokeria tai 0,5 dl hedelmäsokeria

Valmistusohje

Vaahdota voi ja sokeri, lisää munat koko ajan sekoittaen. Yhdistä jauhot, pähkinärouhe sekä leivinjauhe ja sekoita voivaahtoon.

Taikinasta tulee kaksi pientä paistosta tai pieni uunipellillinen. Levitä taikina leivinpaperin päälle vuokaan ja anna paistua viisi minuuttia 180-asteisessa uunissa.

Levitä esikypsennetyn pohjan päälle peratut marjat ja perunajauhon kanssa sekoitettu sokeri.

Pane torttu uudestaan uuniin ja anna paistua 20 minuuttia.

Tarjoa sellaisenaan tai jäätelön, vaniljakastikkeen tai paksun luonnonjogurtin kanssa.

X