Reseptit

Välipalapatukka

7.5.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Kiitos
Itse tehtyihin energiapatukoihin voi käyttää oman maun mukaisia pähkinöitä, hedelmiä ja muroja.

Ainekset

1 dl maapähkinävoita
0.8 dl vaaleaa siirappia
2 rkl fariinisokeria
4 dl täysjyvämuroja
1 dl rouhittuja manteleita tai pähkinöitä
1 dl seesaminsiemeniä
1 dl silputtuja taateleita, rusinoita tai kuivattuja karpaloita

Valmistusohje

1. Rouhi murot karkeaksi jauheeksi painelemalla niitä kaulimella muovipussissa. Lisää mantelirouhe, seesaminsiemenet ja silputut taatelit.

2. Pane maapähkinävoi, siirappi ja fariinisokeri mikronkestävään kulhoon ja kuumenna minuutti kerallaan, kunnes fariinisokeri liukenee seokseen. Kaada seos kuumana kuivien aineiden joukkoon. Jos seos on liian kuivaa, lisää tilkka vettä. Levitä seos levyksi leivinpaperin päälle. Anna jähmettyä kylmässä. Leikkaa levy viipaleiksi ja kääri paperiin tai sellofaaniin.

3. Säilytä välipalapatukat jääkaapissa.

Katso myös:

Helpot myslipatukat

Energiapatukat

Karpalo-granolaruudut

Kotiliesi: Mustikka-energiapatukat

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme