valkosipuli-yrttisimpukat ja kurpitsaranskalaiset
Reseptit

Valkosipuli-yrttisimpukat

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Sampo Korhonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Valkosipuli-yrttisimpukat:

  • 1 pkt (500 g) pakastettuja sinisimpukoita
  • 50 g pehmeää voita
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1/2 dl silputtua basilikaa tai lehtipersiljaa
  • 1/2 tl raastettua sitruunan kuorta
  • 2 tl sitruunamehua
  • 1/4 tl chiliä
  • 1/4 tl sormisuolaa

Vuokaan

  • paksu kerros karkeaa suolaa

Valmistusohje

Valkosipuli-yrttisimpukat tehdään helposti näin:

1. Sulata simpukat siivilässä. Napsauta simpukoista irti toinen kuorenpuolikas. Asettele simpukat uunivuokaan karkean suolan päälle. Suola estää simpukoita kallistumasta, eikä voisula valu vuokaan.

2. Mausta pehmeä voi valkosipulisilpulla, basilikalla tai lehtipersiljalla sekä sitruunan kuorella ja mehulla. Lisää pari hyppysellistä chiliä ja sormisuolaa. Jaa voi nokareina simpukoiden päälle. Kuumenna valkosipuli-yrttisimpukat 225-asteisessa uunissa 4–5 minuuttia.

Katso myös: Gratinoidut simpukat

Katso myös Kotiliesi.fi: Simpukat maistuvat talvikuukausina – ohjeet sini- ja vihersimpukoille

X