Valkosipuli-yrttisimpukat
Ainekset
Valkosipuli-yrttisimpukat:
- 1 pkt (500 g) pakastettuja sinisimpukoita
- 50 g pehmeää voita
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 1/2 dl silputtua basilikaa tai lehtipersiljaa
- 1/2 tl raastettua sitruunan kuorta
- 2 tl sitruunamehua
- 1/4 tl chiliä
- 1/4 tl sormisuolaa
Vuokaan
- paksu kerros karkeaa suolaa
Valmistusohje
Valkosipuli-yrttisimpukat tehdään helposti näin:
1. Sulata simpukat siivilässä. Napsauta simpukoista irti toinen kuorenpuolikas. Asettele simpukat uunivuokaan karkean suolan päälle. Suola estää simpukoita kallistumasta, eikä voisula valu vuokaan.
2. Mausta pehmeä voi valkosipulisilpulla, basilikalla tai lehtipersiljalla sekä sitruunan kuorella ja mehulla. Lisää pari hyppysellistä chiliä ja sormisuolaa. Jaa voi nokareina simpukoiden päälle. Kuumenna valkosipuli-yrttisimpukat 225-asteisessa uunissa 4–5 minuuttia.
Katso myös: Gratinoidut simpukat
Katso myös Kotiliesi.fi: Simpukat maistuvat talvikuukausina – ohjeet sini- ja vihersimpukoille
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous