Reseptit

Varrasmuikut

27.7.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

400 g perattuja muikkuja
1/2 tl merisuolaa
2 avomaankurkkua
1/2 dl öljyä + voisulaa
1 rkl sitruunamehua
1 tl raastettua sitruunan kuorta

Valmistusohje

Tarjoa vaihteeksi muikut somasti vartaissa paahdettuina.

1. Mausta kalat suolalla, anna maustua jonkin aikaa. Halkaise kurkut, kaavi pois siemenet. Paloittele kurkut.

2. Pujota kalat ja kurkkupalat kahteen vierekkäin asetettuun vartaaseen. Sivele sitruuna-voi-öljyllä. Paahda vartaat grillilevyllä tai -ritilällä välillä valellen.

Katso myös:

Muikkutortilla-annos: tillitortillat, polentamuikut, tillikreemi ja pikkelöity sipuli, Ruoka.fi

Kermainen savumuikkukeitto, Ruoka.fi

Kaupunkilainen muikkukukko, Kotiliesi.fi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme