Reseptit

Yrttiviinietikka

Timjami tuo yrttiviinietikkaan välimerellistä makua. Pullotettuna etiikka säilyy hyvin jääkaapissa.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Tosi helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • kourallinen mieliyrttejäsi (esimerkiksi rakuunaa, timjamia, korianteria, rosmariinia)
  • 0.5 l valko- tai punaviinietikkaa

Valmistusohje

1. Kuumenna viinietikka kiehuvaksi. Pane yrtit pulloon tai purkkiin. Kaada päälle viinietikka. Sulje astia ja anna viinietikan tekeytyä huoneenlämmössä pari viikkoa.

2. Kaada viinietikka uuteen puhtaaseen pulloon ja lisää uudet yrtit.

3. Säilytä viinietikka jääkaapissa.

Vinkki: Välimerellistä makua yrttiviinietikkaan tuo terhakas ja virkistävä timjami.

X