Grillattua kalaa ja kesävihanneksia
Herkullinen ja terveellinen kala-ateria kasvisten kera syntyy kätevästi kerralla grillissä.
Ainekset
Kokonaisena grillattu kala:
- 2 keskikokoista kuhaa tai siikaa
- 2 sitruunaa
- suolaa
- iso nippu yrttejä (timjami, lehtipersilja, basilika)
- 2–3 kesäsipulia
- 250 g terttuminitomaatteja
- 1 nippu tuoretta parsaa
- 2 rkl oliiviöljyä
Kastike:
- 0,5 dl oliiviöljyä
- ripaukset suolaa ja mustapippuria
- 0,5 tl sokeria
- 1 dl hienonnettuja yrttejä (kuten yllä)
- ½ sitruunan mehu
Valmistusohje
1. Huuhtele kalat ja kuivaa ne talouspaperilla. Leikkaa kylkiin terävällä veitsellä viiltoja. Laita ne vuokaan.
2. Halkaise toinen sitruuna ja purista mehu kaloille. Mausta kalat sekä ulko- että sisäpinnoilta suolalla. Leikkaa toinen sitruuna viipaleiksi ja täytä kalat niillä sekä yrteillä. Kiinnitä kalan vatsa tarvittaessa cocktailtikuilla ja nosta kalat grilliin. Grillaa keskilämmöllä välillä käännellen kunnes liha irtoaa ruodoista.
3. Puhdista kasvikset ja kääntele ne oliiviöljyssä. Grillaa kasviksia tasoparilalla minuutti pari, niin että ne eivät kypsy liikaa.
4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään kulhossa. Tarjoile kalat kasvisten ja yrttisen öljykastikkeen kera.
Kalaa grillistä:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous