Reseptit

Kokonaisena grillatut silakat

Halsteri on ohuesta metalliritilästä valmistettu varrellinen apuväline kalan grillaukseen. Sen avulla on helppo kypsentää pienempiä kaloja, kuten silakoita. Sitruuna ja rosmariini ovat näiden kokonaisten grillattujen silakoiden maun salaisuus .

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Seppo Saarentola

Sitruuna ja rosmariini. Siinä salaisuus näiden kokonaisten grillattujen silakoiden makuun.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kokonaisena grillatut silakat:

  • 50 g voita
  • yhden sitruunan raastettu kuori
  • 2 rkl hienonnettua rosmariinia
  • 600 g kokonaisia puhdistettuja silakoita
  • suolaa
  • mustapippuria
  • yhden sitruunan mehu

Valmistusohje

1. Sulata voi ja mausta se raastetulla sitruunan kuorella ja rosmariinilla.

2. Mausta puhdistetut silakat kauttaaltaan suolalla ja mustapippurilla sekä sitruunamehulla.

3. Grillaa silakat tasoparilalla tai halsterin avulla kypsiksi.

4. Sivele silakoita sitruuna-rosmariinivoilla grillaamisen aikana ja vielä juuri ennen tarjoilua. Tarjoile silakoiden kanssa salsa verdeä ja vihreää salaattia.

X