Savusilakkamousse
Savusilakkamousse on mahtavan hyvää ruisleivän päällä tai keitettyjen perunoiden kanssa.
Ainekset
- 12 isoa savusilakkaa (200 g perattua kalaa)
- 2 liivatelehteä
- 1 dl kuohukermaa
- 1/2 dl silputtua ruohosipulia
- 1 1/2 dl ranskankermaa
- 1/2 dl vahvaa kalalientä
- 2 rkl sitruunamehua
- 1/2-1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
Valmistusohje
1. Perkaa silakat. Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Silppua ruohosipuli.
2. Jauha silakat ranskankerman kanssa sileäksi tahnaksi tehosekoittimessa. Siirrä tahna kulhoon. Liuota liivatelehdet kuumaan kalaliemeen. Lisää liuos kalatahnaan ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Kääntele joukkoon kermavaahto. Lisää ruohosipulisilppu ja mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
3. Anna moussen hyytyä jääkaapissa noin tunnin ajan.
Lisää tahnoja kalasta:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous