Testit

Testasimme ”paremmat halpiskahvit” – 7 välihintaisen kahvin joukossa on yllätyksiä, aromia ja yksi loistava hinta-laatusuhde!

”Maku on mukavan pehmeä ja täyteläinen, eikä lainkaan ärjy.” Testasimme markettien tummapaahtoiset, edulliset kahvit. Näin hyvää kahvia löytyi!

Teksti:
Annan Toimitus

Edullisesti voi saada myös laatua. Anna testasi markettien tummapaahdot.

”Maku on mukavan pehmeä ja täyteläinen, eikä lainkaan ärjy.” Testasimme markettien tummapaahtoiset, edulliset kahvit. Näin hyvää kahvia löytyi!

Voiko edullisesti saada laadukasta, hyvää kahvia? Annan toimitus testasi markettien tummapaahtoiset suodatinkahvit.

Testin kriteerinä oli, että kahvin kilohinta sijoittui keväällä 2022 – eli kahvien karmivassa hintapiikissä – halvimpien ketjumerkkien ja kalliimpien presidenttien välimaastoon. Yhtä vaille kaikki testikahvipaketit maksoivat maaliskuussa alle 6 euroa.

Tällaiset pisteet viisihenkinen raati antoi paremmille halpiskahveille.

Lue myös: Testasimme alle 8 euron kasvovoiteita – kolme suosikkia nousi esiin: ”Ostan jatkossa tätä”

Hyvä kahvi haussa? Testissä edulliset, tummapaahtoiset kahvit

Hinnat on päivitetty heinäkuun 2022 mukaisiksi.

Arvid Nordquist Classic Franskrost -kahvi

500 g, hinta 6,69 e (13,38 e/kg)

Tuomio:

”Erittäin tummapaahtoisen suodatinkahvin pakkaus näyttää arvokkaalta ja tyylikkäältä punakultaisine värityksineen ja Arvid Nordquistin kuvineen. Paketin kehtaa hyvin viedä vaikka tuliaiseksi ystävien mökille.

Kahvijauhe tuoksuu houkuttelevan suklaiselta. Tykkään juoda kahvini maidon kanssa, ja siihen tarkoitukseen tämä sopii hyvin. Maku on mukavan pehmeä ja täyteläinen, eikä lainkaan ärjy tai kitkerä niin kuin jotkut tummat paahdot. Alle 7 eurolla erittäin hyvä kahvi ja rahalle vastinetta.

Plussaa myös ilmastokompensaatiosta ja kestävän kehityksen sertifikaatista.”

Pisteet 9/10

Jacobs Krönung – hyvää kahvia vai huonoa?

500g, hinta 6,55 e (13,10 e/kg)

Tuomio:

”Tätä markkinoidaan Saksassa kansansuosikkina. Olen jo kategorisoimassa sitä tylsäksi, mutta varmaksi peruskahviksi. Sitten hiipii vaisu sivumaku, joka ottaa vallan. Se on enemmän kuivakka kuin pehmeä.

Papusekoitus on mainospuheen mukaan uniikki ja tekee kahvin mausta erityisen tunnistettavan. Sen allekirjoitan, mutta ei tämä silti ole erityisen hyvää kahvia.”

Pisteet: 6/10

Löfbergs Next Generation Coffee Lovers Fika Dark Roast -kahvi

450g, hinta 6,55 e (14,55 e/kg)

Edulliset kahvit Annan testissä.

 

Tuomio:

”Kahvipaketin pinkki pakkaus violeteilla yksityiskohdilla miellyttää silmää. Pakettia avatessa kahvi tuoksuu hyvältä, vaikka monesti tummapaahtoiset kahvit tuoksuvat liian voimakkaina ─ myös kupissa tuoksu houkuttelee maistamaan.

Kahvin lupaillaan olevan pehmeä ja herkullinen, maussa täyteläistä kaakaota. Maku tosiaan on oikein tasapainoinen ja pehmeä, jollain tapaa myös hedelmäinen. Kuvailun lupaamaa kaakaota en silti löydä.

Normaalisti en pidä tummapaahtoisista kahveista, sillä ne maistuvat usein vain vahvoilta, mutta tässä on myös oikeasti makua! Mielestäni tämä hyvä kahvi tarjoaa erinomaisesti vastinetta rahalle; aivan kuin olisin nauttinut iltapäiväkahvini jossain laatukahveja tarjoavassa kahvilassa, enkä suinkaan keittänyt sitä Moccamasterillani kotona.”

Pisteet: 9/10

Zoégas Mollbergs blandning -kahvi – hyvää kahvia vai huonoa?

450g, hinta 5,89 e (13,09 e/kg)

Hyvää kahvia? Testissä seitsemän kahvia. Kuvassa Zoégas Mollbergs blandning -kahvi.

Tuomio:

”Tämäkin on isosta ruotsalaisesta kahvipaahtimosta. Lippulaivamaku myydään punaisessa raitapaketissa ja on tuudittavan sataprosenttista arabicaa.

Kaadan vastavaluneen kahvin kuppiin ja alan puurtaa paperihommia. Ehdin unohtaa, että hyvä kahvi kupissa on testimakua! Niin lähelle se pääsee kalliimpaa suomalaista arkijauhatustani. Tämä on kutakuinkin yhtä samettista, tujua ja piristävää, ellei jopa täysin.

Tähän varmasti tottuisi nopeasti.”

Pisteet: 8/10

Kulta Katriina Tummempi tumma

450 g, hinta 5,99 e (13,31/kg)

Tuomio:

”Kulta Katriina on ollut niitä peruskahveja, joita on tullut juotua enimmäkseen huoltoasemilla ja kahviloissa. Odotin, että vastassa olisi jälleen kerran tuttu maku.

Kahvipaketin väritys on hieman perinteistä erilaisempi, mutta silti brändi on tunnistettava. Kahvi tuoksuu paketin avatessa ihanan vahvalle. Juon kahvini yleensä mustana ilman maitoa, ja tämä hyvä kahvi on siihen tarkoitukseen täydellisen aromikas. Maku on täyteläinen, mutta ei liian kitkerä.

Tätä kehtaisi tarjota myös vieraile. Tuttu kahvimerkki osasi todella yllättää!”

Pisteet: 8,5/10

Pelican Rouge Soul Blend -suodatinkahvi

450 g, hinta 5,79 e (12,87 e/kg)

Haussa hyvä kahvi. Kuvassa Pelican Rouge Soul Blend.

Tuomio:

”Pelican Rouge Soul Blend -suodatinkahvi on kelpo valinta ja hyvä kahvi arkeen. Tummapaahtoiseksi, suklaiseksi ja aromikkaaksi kuvailtu kahvi on maultaan kevyt ja maltillinen. Esiin nousee hedelmäisiä ja suklaisia vivahteita.

Alkuun kahvi tuntuu jokseenkin vetiseltä, sillä vakiokahvini on koostumukseltaan aavistuksen tuhdimpaa ja tummempaa. Tähänkin makuun ja koostumukseen tottuu kuitenkin nopeasti ja kahvi maistuu hyvin myös vieraille.

Uskoisin kahvin olevan myös helppo siirtymä vaaleapaahtoisista tummapaahtoisiin. Hyvä kahvi ja plussaa Reilun kaupan merkistä.”

Pisteet: 8/10

Pirkka Costa Rica Tumma paahto -kahvi

500 g, hinta 4,99 e (9,98 e/kg)

Tuomio:

”Kahvi ei vaikuta paketin perusteella kaikista laadukkaimmalta, mutta nyt ulkokuoren ei pidä antaa hämätä. Vaikka kahvi on testin edullisin, maun perusteella sitä ei millään arvaisi – todella hyvää kahvia ja tässä on loistava hinta-laatusuhde.

Tumman paahdon maku on täyteläinen ja pehmeä, mutta ei liian pisteliäs. Kahvissa ei ole paljon eroa tyyriimpiin merkkeihin!

En ehkä ostaisi Costa Ricaa tuliaiseksi tai lahjaksi ystävälle, mutta arkikahviksi tämä sopii vallan mainiosti.”

Pisteet: 9,5/10

Päivitetty 19.7. kahvipakettien hinnat. Hinnat ovat nousseet jutun ensijulkaisun jälkeen 0,00–1,60 euroa.

X