Reseptit

Valkosipulikurkut

Kaada kiehautettu valkosipuli-tilliliemi kurkkujen päälle ja säilö jääkaapissa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg avomaankurkkuja
  • 5 valkosipulinkynttä
  • tilliä

Liemi

  • 5 dl vettä
  • 2 dl väkiviinaetikkaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl suolaa
  • 1 rkl sinapinsiemeniä
  • 1 rkl maustepippureita

Valmistusohje

Huuhdo ja viipaloi kurkut tai leikkaa ne pitkiksi lohkoiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Pane kurkut, valkosipuli ja tilli pestyihin, kuumennettuihin lasitölkkeihin.

Kiehauta liemen aineet ja kaada kuuma liemi kurkkujen päälle. Sulje tölkit ja säilytä viileässä.

X