Voikukanlehtisalaatti
Kokeile raikasta villiyrttisalaattia.
Ainekset
- nippu nuoria voikukanlehtiä
- kourallinen suppuisia poimulehtiä ja ketunleipiä
- 1 pieni kerä- tai jääsalaatti
- tuoreita vadelmia ja pensasmustikoita
- syötäviä kukkia
- pistaasipähkinöiden sydämiä
Kastike
- 100 g roquefort-juustoa
- 1 dl kermaa
- tilkka sitruunamehua
- mustapippuria
Valmistusohje
1. Huuhdo voikukanlehdet huolella. Revi keräsalaatti syvien lautasten pohjalle. Lisää voikukanlehdet, ketunleivät, poimulehdet, marjat ja karkeasti rouhitut pistaasit.
2. Notkista juusto esimerkiksi sähkövatkaimella tai tehosekoittimessa. Lisää kerma ohuena nauhana. Ohenna kastike tarvittaessa vesitilkalla tai maidolla. Mausta mustapippurilla, sitruunalla ja parilla hyppysellisellä hiutalesuolaa.
3. Lusikoi kastike salaattiannosten päälle. Koristele syötävillä kukilla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous