Kuningatarkakku
Täytä ja koristele kuningatarkakku mustikoilla ja vadelmilla.
Ainekset
pohja
- 125 g voita tai margariinia
- 1.5 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 3 munaa
- 1 dl ruokakermaa (rasvaa 5-7 %)
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 tl kardemummaa
Vuokaan
- voita tai margariinia
- korppujauhetta
Täyte
- 1.5 dl mustikoita
- 1.5 dl vadelmia
Päälle
- 100 g maustamatonta kevyttuorejuustoa
- 0.5 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 rkl raastettua sitruunankuorta ja sitruunamehua
- 2.5 dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
- 2 dl mustikoita
- 2 dl vadelmia
Valmistusohje
Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaniljasokeri sekä munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää ruokakerma.
Sekoita keskenään vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos muiden aineiden joukkoon ja sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi. Kaada puolet taikinasta voideltuun ja korppujauhotettuun (irtoreuna)vuokaan. Levitä marjat päälle ja peitä ne lopulla taikinalla.
Paista 175 asteen uuninlämmössä noin 45 minuuttia tai kunnes kakku on keskeltäkin kypsä. Ota kakku uunista ja anna sen vähän jäähtyä.
Irrota vuoan reunat ja nosta kakku vadille tai kumoa kakku tavallisesta vuoasta tarjolle.
Mausta tuorejuusto sokerilla, vaniljasokerilla, raastetulla sitruunankuorella ja sitruunamehulla. Vatkaa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi ja sekoita se tuorejuuston joukkoon. Levitä seos kakun päälle ja koristele kakku marjoilla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous