Keksikorit
Täytä keksikorit vaahdoksi vatkatulla vanilliinikastikkeella ja tuoreilla marjoilla.
Ainekset
- 50 g voita tai margariinia
- 3 valkuaista
- 1 dl sokeria
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 pussi (125 mg) sahramia
täyte:
- 2 ½ dl vaahdotettavaa vanilliinikastiketta
- ½ l marjoja
Valmistusohje
Sulata voi tai margariini. Vatkaa valkuaiset ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vaahdon joukkoon vehnäjauhot, sahrami sekä jäähtynyt rasvasula. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Piirrä leivinpaperiin ympyröitä, joiden halkaisija on noin 10 cm. Levitä ohut ja tasainen kerros taikinaa ympyröiden sisään pellille.
Paista 175 asteen uuninlämmössä noin viisi minuuttia tai kunnes keksit saavat väriä. Nosta pohjat heti paistamisen jälkeen ylösalaisin käännettyjen mukien tai lasien päälle. Muotoile kauniiksi kupeiksi.
Irrota jäähtyneet kupit varovasti ja täytä ne vaahdoksi vatkatulla vanilliinikastikkeella ja tuoreilla marjoilla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous