Saimaan ceviche
Ceviche on ihanan raikas kalaruoka toimii parhaiten alkupalana. Käytä ehdottomasti tuoretta kalaa.
Ainekset
- noin 300 g (2 fileetä) pyyntituoretta siikaa
- 1 sitruunan mehu
- 2 rkl öljyä
- suolaa ja pippuria myllystä
- 5 persiljanoksaa
- 1 silputtu punasipuli
- 1 hienonnettu valkosipulinkynsi
- kourallinen puolukoita
Valmistusohje
1. Käytä cevicheen ehdottomasti tuoretta siikaa. Nypi ruodot pois fileistä ja leikkaa fileet ohuiksi suikaleiksi. Silppua persilja, punasipuli ja valkosipulinkynsi.
2. Lado ainekset kerroksittain lasipurkkiin tai kulhoon. Pyöräytä kalakerrosten päälle suolaa ja pippuria. Kaada päälle sitruunamehu-öljyliemi. Nostele kalapaloja haarukalla niin, että liemi leviää tasaisesti.
3. Anna kalan maustua ja ”kypsyä” viileässä vähintään kaksi tuntia. Tarjoa ceviche esimerkiksi joululimpun kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous