1.7.2012

Saimaan ceviche

Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ceviche on ihanan raikas kalaruoka toimii parhaiten alkupalana. Käytä ehdottomasti tuoretta kalaa.

Ainekset

noin 300 g (2 fileetä) pyyntituoretta siikaa
1 sitruunan mehu
2 rkl öljyä
suolaa ja pippuria myllystä
5 persiljanoksaa
1 silputtu punasipuli
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
kourallinen puolukoita

Valmistusohje

1. Käytä cevicheen ehdottomasti tuoretta siikaa. Nypi ruodot pois fileistä ja leikkaa fileet ohuiksi suikaleiksi. Silppua persilja, punasipuli ja valkosipulinkynsi.

2. Lado ainekset kerroksittain lasipurkkiin tai kulhoon. Pyöräytä kalakerrosten päälle suolaa ja pippuria. Kaada päälle sitruunamehu-öljyliemi. Nostele kalapaloja haarukalla niin, että liemi leviää tasaisesti.

3. Anna kalan maustua ja ”kypsyä” viileässä vähintään kaksi tuntia. Tarjoa ceviche esimerkiksi joululimpun kanssa.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi