Lime-suklaatorttu
Lime-suklaatortun täytteessä on maitosuklaata ja kuorrutuksessa tummaa suklaata.
Ainekset
Marenkilevyt:
- 150 g (3) valkuaista
- 100 g sokeria
- 1 sitruunan kuori
- 200 g jauhettua mantelia
- 200 g sokeria
täyte:
- 1 1/4 dl kermaa
- 100 g sokeria
- 1 limetin kuori
- 1 1/4 dl crème fraîchea
- 125 g maitosuklaata
kuorrutus:
- 1 1/4 dl kermaa
- 125 g tummaa suklaata
tarjoiluun:
- persikka-omenahilloketta
- mantelijäätelöä
Valmistusohje
- Vatkaa valkuaiset, 100 g sokeria ja sitruunan kuori kovaksi vaahdoksi. Sekoita manteli ja 200 g sokeria ja yhdistä valkuaisvaahtoon. Kuumenna uuni 175-asteiseksi.
- Jaa seos kahdeksaan osaan ja levitä kukin lastalla leivinpaperilla vuoratulle pellille hyvin ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
- Paista uunissa, kunnes marenkilevyt ovat kuivia. Anna jäähtyä.
- Kiehauta täytettä varten kerma, sokeri ja limetin kuori.
- Lisää joukkoon crème fraîche ja maitosuklaa. Sekoita tasaiseksi ja jäähdytä.
- Levitä täyte ohuille mantelimarenkilevyille ja kokoa kakuksi. Anna tekeytyä viileässä.
- Kiehauta kuorrutusta varten kerma ja sulata suklaa joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada tortun päälle.
- Voit leikata tortun myös annospaloihin ja kuorruttaa ne erikseen.
- Tarjoa lisänä vaikkapa omenahillossa keitettyä hienonnettua persikkaa ja mantelijäätelöä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous