2.5.2012

Lime-suklaatorttu

Teksti: Inga Aaltonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

Marenkilevyt:

150 g (3) valkuaista
100 g sokeria
1 sitruunan kuori
200 g jauhettua mantelia
200 g sokeria

täyte:

1 1/4 dl kermaa
100 g sokeria
1 limetin kuori
1 1/4 dl crème fraîchea
125 g maitosuklaata

kuorrutus:

1 1/4 dl kermaa
125 g tummaa suklaata

tarjoiluun:

persikka-omenahilloketta
mantelijäätelöä

Valmistusohje

Lime-suklaatortun täytteessä on maitosuklaata ja kuorrutuksessa tummaa suklaata.

  1. Vatkaa valkuaiset, 100 g sokeria ja sitruunan kuori kovaksi vaahdoksi. Sekoita manteli ja 200 g sokeria ja yhdistä valkuaisvaahtoon. Kuumenna uuni 175-asteiseksi. 
  2. Jaa seos kahdeksaan osaan ja levitä kukin lastalla leivinpaperilla vuoratulle pellille hyvin ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
  3. Paista uunissa, kunnes marenkilevyt ovat kuivia. Anna jäähtyä. 
  4. Kiehauta täytettä varten kerma, sokeri ja limetin kuori. 
  5. Lisää joukkoon crème fraîche ja maitosuklaa. Sekoita tasaiseksi ja jäähdytä.
  6. Levitä täyte ohuille mantelimarenkilevyille ja kokoa kakuksi. Anna tekeytyä viileässä.
  7. Kiehauta kuorrutusta varten kerma ja sulata suklaa joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada tortun päälle.
  8. Voit leikata tortun myös annospaloihin ja kuorruttaa ne erikseen. 
  9. Tarjoa lisänä vaikkapa omenahillossa keitettyä hienonnettua persikkaa ja mantelijäätelöä.

 

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi