Reseptit

Lime-suklaatorttu

Lime-suklaatortun täytteessä on maitosuklaata ja kuorrutuksessa tummaa suklaata.

Teksti:
Inga Aaltonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Marenkilevyt:

  • 150 g (3) valkuaista
  • 100 g sokeria
  • 1 sitruunan kuori
  • 200 g jauhettua mantelia
  • 200 g sokeria

täyte:

  • 1 1/4 dl kermaa
  • 100 g sokeria
  • 1 limetin kuori
  • 1 1/4 dl crème fraîchea
  • 125 g maitosuklaata

kuorrutus:

  • 1 1/4 dl kermaa
  • 125 g tummaa suklaata

tarjoiluun:

  • persikka-omenahilloketta
  • mantelijäätelöä

Valmistusohje

 

  1. Vatkaa valkuaiset, 100 g sokeria ja sitruunan kuori kovaksi vaahdoksi. Sekoita manteli ja 200 g sokeria ja yhdistä valkuaisvaahtoon. Kuumenna uuni 175-asteiseksi.
  2. Jaa seos kahdeksaan osaan ja levitä kukin lastalla leivinpaperilla vuoratulle pellille hyvin ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
  3. Paista uunissa, kunnes marenkilevyt ovat kuivia. Anna jäähtyä.
  4. Kiehauta täytettä varten kerma, sokeri ja limetin kuori.
  5. Lisää joukkoon crème fraîche ja maitosuklaa. Sekoita tasaiseksi ja jäähdytä.
  6. Levitä täyte ohuille mantelimarenkilevyille ja kokoa kakuksi. Anna tekeytyä viileässä.
  7. Kiehauta kuorrutusta varten kerma ja sulata suklaa joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada tortun päälle.
  8. Voit leikata tortun myös annospaloihin ja kuorruttaa ne erikseen.
  9. Tarjoa lisänä vaikkapa omenahillossa keitettyä hienonnettua persikkaa ja mantelijäätelöä.
X