Reseptit

Raparperimojito

Mojito on drinkkien klassikko, joka saa kaverikseen tässä ohjeessa perinteisen raparperin.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

1

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Raparperisiirappi

  • 4 dl pilkottuja raparpereja
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vettä

Lisäksi

  • ½ limetti
  • mintunlehtiä
  • 4 cl raparperisiirappia
  • 2 cl vaaleaa rommia
  • kivennäisvettä
  • jääpaloja

Valmistusohje

1. Valmista ensin raparperisiirappi. Keitä raparperinpaloja, sokeria ja vettä kattilassa ilman kantta 10 minuuttia. Siivilöi ja anna siirapin jäähtyä jääkaappikylmäksi. Siirappi säilyy jääkaapissa noin kuukauden.

2. Lohko limetinpuolikas ja nosta lasiin mintunlehtien kanssa.

3. Murskaa aineksia hieman esimerkiksi muusinuijan kapealla päällä.

4. Annostele lasiin raparperisiirappi ja rommi.

5. Nosta lasiin muutama jääpala ja täytä lasit huolella viilennetyllä kivennäisvedellä.

X