Raparperimojito
Mojito on drinkkien klassikko, joka saa kaverikseen tässä ohjeessa perinteisen raparperin.
Ainekset
Raparperisiirappi
- 4 dl pilkottuja raparpereja
- 2 dl sokeria
- 2 dl vettä
Lisäksi
- ½ limetti
- mintunlehtiä
- 4 cl raparperisiirappia
- 2 cl vaaleaa rommia
- kivennäisvettä
- jääpaloja
Valmistusohje
1. Valmista ensin raparperisiirappi. Keitä raparperinpaloja, sokeria ja vettä kattilassa ilman kantta 10 minuuttia. Siivilöi ja anna siirapin jäähtyä jääkaappikylmäksi. Siirappi säilyy jääkaapissa noin kuukauden.
2. Lohko limetinpuolikas ja nosta lasiin mintunlehtien kanssa.
3. Murskaa aineksia hieman esimerkiksi muusinuijan kapealla päällä.
4. Annostele lasiin raparperisiirappi ja rommi.
5. Nosta lasiin muutama jääpala ja täytä lasit huolella viilennetyllä kivennäisvedellä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous