Avokado-wasabitahnalla täytetyt rieskarullat
Voitele rieskat avokado-wasabitahnalla ja sivele päälle lohitahnaa.
Ainekset
- 4 suorakaiteen muotoista rieskaa
Avokado-wasabitahna:
- 2 avokadoa
- ½ sitruunan mehu
- 2-3 tl wasabitahnaa
täyte:
- 500 g nahatonta ja ruodotonta lohifileetä
- 2-3 tl suolaa
- 2 tl sokeria
- 2 rkl (karkeaa) dijon-sinappia
- ¼–½ tl rouhittua mustapippuria
- ½ sitruunan mehu
- 1 dl smetanaa tai ranskankermaa
- 1 nippu hienonnettua tilliä
Valmistusohje
Tee ensin avokado-wasabitahnatäyte.
- Hienonna lohi terävällä veitsellä.
- Lisää suola, sokeri, sinappi, mustapippuri ja sitruunamehu.
- Anna maustua jääkaapissa noin puoli tuntia.
- Lisää smetana tai ranskankerma ja hienonnettu tilli maustuneen kalan joukkoon.
- Halkaise avokadot ja poista niistä kivi. Koverra sisus lusikalla irti ja soseuta se haarukalla tai sauvasekoittimella tahnaksi.
- Lisää sitruunamehu ja wasabia maun mukaan.
Levitä sitten rieskat tasaiselle alustalle.
- Voitele rieskat avokado-wasabitahnalla.
- Jaa lohiseos rieskojen päälle tasaiseksi kerrokseksi.
- Kääri rieskat varovasti rullalle.
- Leikkaa rullat parin sentin paloiksi ja kiinnitä ne tarvittaessa cocktailtikuilla.
- Tarjoa täytetyt rullat aterian alkupalaksi tai seurusteluruokana valkoviinin tai teen kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous