Reseptit

Avokado-wasabitahnalla täytetyt rieskarullat

Voitele rieskat avokado-wasabitahnalla ja sivele päälle lohitahnaa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 suorakaiteen muotoista rieskaa

Avokado-wasabitahna:

  • 2 avokadoa
  • ½ sitruunan mehu
  • 2-3 tl wasabitahnaa

täyte:

  • 500 g nahatonta ja ruodotonta lohifileetä
  • 2-3 tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • 2 rkl (karkeaa) dijon-sinappia
  • ¼–½ tl rouhittua mustapippuria
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 dl smetanaa tai ranskankermaa
  • 1 nippu hienonnettua tilliä

Valmistusohje

Tee ensin avokado-wasabitahnatäyte.

  1. Hienonna lohi terävällä veitsellä.
  2. Lisää suola, sokeri, sinappi, mustapippuri ja sitruunamehu.
  3. Anna maustua jääkaapissa noin puoli tuntia.
  4. Lisää smetana tai ranskankerma ja hienonnettu tilli maustuneen kalan joukkoon.
  5. Halkaise avokadot ja poista niistä kivi. Koverra sisus lusikalla irti ja soseuta se haarukalla tai sauvasekoittimella tahnaksi.
  6. Lisää sitruunamehu ja wasabia maun mukaan.

Levitä sitten rieskat tasaiselle alustalle.

  1. Voitele rieskat avokado-wasabitahnalla.
  2. Jaa lohiseos rieskojen päälle tasaiseksi kerrokseksi.
  3. Kääri rieskat varovasti rullalle.
  4. Leikkaa rullat parin sentin paloiksi ja kiinnitä ne tarvittaessa cocktailtikuilla.
  5. Tarjoa täytetyt rullat aterian alkupalaksi tai seurusteluruokana valkoviinin tai teen kanssa.
X