Sydänystävällinen mustikka-maissipiirakka
Vanha sanonta kehottaa, ettei makeaa kannata nauttia mahan täydeltä. Tämä mustikkapiirakka on kuitenkin poikkeus, sillä sen sydänystävälliset raaka-aineet tekevät herkusta hitusen terveellisemmän.
Ainekset
Mustikka-maissipiirakka
- 4 munaa
- 4 dl sokeria
- 200 g sulatettua margariinia tai voita
- 1 ½ dl rasvatonta maitoa
- 1 rkl sitruunamehua
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 ½ dl perunajauhoja
- 1 dl kauraleseitä
- 2 rkl pellavansiemenrouhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
täyte:
- 5 dl mustikoita (pakaste)
- 3 dl maissia (pakaste)
- 4 rkl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 rkl pellavansiemenrouhetta
päälle:
- 3 munaa
- 4 dl turkkilaista jogurttia
- 2 dl kevytruokakermaa
- 1 rkl sitruunanmehua
- 4 rkl tomusokeria tai tavallista sokeria
- 1 rkl pellavansiemenrouhetta
Valmistusohje
Mustikka-maissipiirakka leivotaan helposti näin:
- Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi.
- Lisää sulatettu, jäähdytetty rasva, maito ja sitruunamehu vuoron perään kuivien aineiden kanssa.
- Taikina saa olla aika sakea, että täyteaineet eivät valu pohjataikinan sekaan.
- Sekoita sitten mustikat, maissit, sokerit ja pellavansiemenrouhe keskenään.
- Levitä taikina voidellulle pellille ja laita täyte tasaisesti päälle.
- Valmista päällys sekoittamalla kaikki aineet keskenään ja kaada seos piirakan päälle.
- Paista piirakkaa 170 asteen uuninlämmössä 45–60 minuuttia kauniin väriseksi.
- Anna jäähtyä rauhassa ja leikkaa mustikka-maissipiirakka annospaloiksi.
Vinkki: Voit tarjota sydänystävällisen mustikka-maissipiirakkan joko kahvin kanssa tai jälkiruokana kylmän vaniljakastikkeen kera.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin syntyvät mustikka-energiapatukat
Ohje: Elvi Tuoriniemi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous