Sienicappuccino
Käytä sienicappuccinoon esimerkiksi kehnäsieniä, orakkaita, tatteja, suppilovahveroita tai mustatorvisieniä.
Ainekset
- 1 l tuoreita sieniä (esim. kehnäsieniä, orakkaita, tatteja, suppilovahveroita tai mustatorvisieniä)
- 2-3 salottisipulia
- 1 kpl valkosipulinkynsi
- tilkka öljyä tai nokare voita
- 1 l kasvislientä
- 2.5 dl ruokakermaa
- 0.5 dl kuivaa sherryä
- rouhittua valkopippuria
päälle:
- 1 dl rasvatonta maitoa
- hienonnettua ruohosipulia, rakuunaa tai muita tuoreita yrttejä
Valmistusohje
1. Puhdista ja paloittele sienet. Kuori ja hienonna salottisipulit sekä valkosipulinkynsi. Kuumenna öljy tai voi kattilassa. Lisää sienet sekä sipulit ja kuullota, kunnes sienistä on haihtunut neste ja sipulit ovat pehmenneet.
2. Lisää kasvisliemi, kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 10 minuuttia.
3. Soseuta keiton aineet kattilassa sauvasekoittimella. Lisää ruokakerma sekä sherry ja mausta keitto maun mukaan valkopippurilla. Kuumenna kiehumispisteeseen.
4. Kuumenna rasvaton maito pienessä kattilassa ja vatkaa se vaahdoksi. Jaa keitto tarjolle ja valuta päälle vähän maitovaahtoa. Koristele hienonnetuilla yrteillä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous