Minestronekeitto
Minestronekeitto valmistetaan erilaisista kasviksista, kana- tai kasvisliemestä, pekonista ja pastasta. Kasvisruokailija voi korvata pekonin vaikkapa herneillä.
Ainekset
- 1 sipuli
- 1 purjo
- 2 sellerinvartta
- 2 porkkanaa
- 175 g valkokaalia
- 1 rkl oliiviöljyä
- 50 g kalkkunapekonia (tai 1 dl vihreitä herneitä)
- 400 g säilöttyjä tomaatteja
- 2 valkosipulinkynttä
- noin 1 l kana- tai kasvislientä
- 1 tl basilikaa
- 1-2 tl tomaattipyreetä
- 2 rkl persiljaa
- vastarouhittua pippuria
- 1.5 dl pieniä pastakuvioita (kaurapasta)
Valmistusohje
- Esikäsittele kasvikset, kuori ja leikkaa porkkana tikuiksi, viipaloi sipuli, purjo, selleri ja kaali.
- Kuullota sipulit öljyssä padassa, lisää suikaloitu pekoni, kaali ja muut kasvikset sekä liemi.
- Lisää säilötyt tomaatit, pyree ja mausteet ja hauduttele keitto kypsäksi (ainakin puoli tuntia).
- Lisää pasta, kypsennä se, tarkista maku, lisää persilja ja tarjoa keitto maalaisleivän kera.
Vinkki: Jos sinulla ei ole juuri näitä kasviksia, voit korvata jonkun kasviksista toisella.
600 kJ (140 kcal)/ 1 annos
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous