Reseptit

Minestronekeitto

Minestronekeitto valmistetaan erilaisista kasviksista, kana- tai kasvisliemestä, pekonista ja pastasta. Kasvisruokailija voi korvata pekonin vaikkapa herneillä.

Teksti:
Soili Soisalo
Kuvat:
Colourbox

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 1 purjo
  • 2 sellerinvartta
  • 2 porkkanaa
  • 175 g valkokaalia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 50 g kalkkunapekonia (tai 1 dl vihreitä herneitä)
  • 400 g säilöttyjä tomaatteja
  • 2 valkosipulinkynttä
  • noin 1 l kana- tai kasvislientä
  • 1 tl basilikaa
  • 1-2 tl tomaattipyreetä
  • 2 rkl persiljaa
  • vastarouhittua pippuria
  • 1.5 dl pieniä pastakuvioita (kaurapasta)

Valmistusohje

 

  1. Esikäsittele kasvikset, kuori ja leikkaa porkkana tikuiksi, viipaloi sipuli, purjo, selleri ja kaali.
  2. Kuullota sipulit öljyssä padassa, lisää suikaloitu pekoni, kaali ja muut kasvikset sekä liemi.
  3. Lisää säilötyt tomaatit, pyree ja mausteet ja hauduttele keitto kypsäksi (ainakin puoli tuntia).
  4. Lisää pasta, kypsennä se, tarkista maku, lisää persilja ja tarjoa keitto maalaisleivän kera.

Vinkki: Jos sinulla ei ole juuri näitä kasviksia, voit korvata jonkun kasviksista toisella.

600 kJ (140 kcal)/ 1 annos

X