Pad thai eli thaimaalaiset paistetut nuudelit
Pad thai eli thaimaalaiset paistetut nuudelit valmistetaan tässä reseptissä katkaravuista, mutta niiden tilalla voi käyttää myös kanaa.
Ainekset
- 100 g riisinuudeleita
- vettä
- 1 rkl kalakastiketta
- 1 rkl palmusokeria
- 2 rkl tamarinditahnaa
- 1 tl hienonnettua valkosipulia
- 4-5 rkl öljyä
- runsas 1/2 dl tofukuutioita
- 1 rkl kuivattuja katkarapuja
- 3 raakaa jättikatkarapua
- 1 muna
- 2 rkl kiinalaista ruohosipulia pieninä pätkinä
- 2 rkl paahdettuja maapähkinöitä
- 1 tl chilijauhetta
- runsas 1/2 dl pavunituja
- limettiviipaleita
- tuoretta korianteria
Valmistusohje
Liota nuudeleita 15 minuuttia kylmässä vedessä. Sekoita kalakastike, palmusokeri ja tamarinditahna keskenään pienessä kulhossa ja siirrä syrjään.
Kuumenna öljy wokissa ja ruskista siinä valkosipuli kevyesti. Lisää tofu ja kuivatut katkaravut ja paista hetki. Lisää katkaravut ja nuudelit sekä tilkka vettä. Kumoa mausteseos wokkiin ja sekoita hyvin. Siirtele aineet wokin reunoille ja valuta muna keskelle. Sekoita, kunnes muna on hyytynyt. Lisää ruohosipuli, maapähkinät, chilijauhe sekä pavunidut. Sekoita hyvin ja kuumenna aineet.
Koristele ruoka limettiviipaleilla ja korianterilla.
Kommentit
Tällä reseptillä on onnistunut erinomaisesti jo useamman kerran. Toki olen nuudeleita liotellut yli puoli tuntia. Korianterin olen jättänyt pois, vaikka oleellinen mauste varmaan alkuperäisessä Pad Thaissa onkin. En vaan pidä sen mausta.
Kommentit
EIkö nuudeleita tosiaan keitetä ennen pannulle laittamista? Itse jouduin nyt ”hauduttamaan” ruokaa wokissa runsaassa vedessä, jotta sain raa’at nuudelit kypsymään (15 minuutin liotus ei riittänyt niitä kypsentämään). Ruoasta tuli aivan kamalaa tämän reseptin perusteella.
Tällä reseptillä on onnistunut erinomaisesti jo useamman kerran. Toki olen nuudeleita liotellut yli puoli tuntia. Korianterin olen jättänyt pois, vaikka oleellinen mauste varmaan alkuperäisessä Pad Thaissa onkin. En vaan pidä sen mausta.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous