Papaija-pekonisalaatti ja ranch-kastike
Tämä salaatti on niille, jotka rakastavat makeansuolaista. Pekoni yhdistettynä melonimaiseen papaijaan luovat yhdessä herkullisen makuelämyksen.
Ainekset
- 1-2 papaijaa
- 150 g pekonia
- 1 ps salaattisekoitusta
Ranch-kastike
- 1 dl majoneesia
- 1 dl ranskankermaa tai kermaviiliä
- 1 murskattu valkosipulinkynsi
- 2 tl ketsuppia
- 1 tl sinappia
- tilkka sitruunamehua
- 5 tippaa tabascoa
- silputtua persiljaa
- ruohosipulia
- suolaa
- pippuria
Valmistusohje
Papaijan mehukas hedelmäliha muistuttaa maultaan melonia ja sopii pariksi suolaisen kinkun ja pekonin kanssa.
Tee ensin kastike. Sekoita ainekset keskenään, tarkista maku ja anna kastikkeen tekeytyä jonkin aikaa.
Halkaise papaijat pitkittäin. Koverra lusikalla pois siemenet. Leikkaa hedelmäliha ensin viipaleiksi, poista kuori ja paloittele hedelmä halutessasi kuutioiksi. Paahda pekoniviipaleet 200-asteisessa uunissa tai grillivastusten alla rapeaksi.
Annostele salaatti annoskulhojen pohjalle, lisää päälle papaijapalat ja pekoni. Pirskota papaijan päälle halutessasi vähän sitruuna- tai limettimehua. Tarjoa kastike erikseen.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous