Reseptit

Papaija-pekonisalaatti ja ranch-kastike

Tämä salaatti on niille, jotka rakastavat makeansuolaista. Pekoni yhdistettynä melonimaiseen papaijaan luovat yhdessä herkullisen makuelämyksen.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Ari Heinonen

Huhtikuun satokausikasvikset ovat värikkäitä ja kauniita. Papaijan mehukas hedelmäliha muistuttaa maultaan melonia ja sopii pariksi suolaisen kinkun ja pekonin kanssa.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1-2 papaijaa
  • 150 g pekonia
  • 1 ps salaattisekoitusta

Ranch-kastike

  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl ranskankermaa tai kermaviiliä
  • 1 murskattu valkosipulinkynsi
  • 2 tl ketsuppia
  • 1 tl sinappia
  • tilkka sitruunamehua
  • 5 tippaa tabascoa
  • silputtua persiljaa
  • ruohosipulia
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

Papaijan mehukas hedelmäliha muistuttaa maultaan melonia ja sopii pariksi suolaisen kinkun ja pekonin kanssa.

Tee ensin kastike. Sekoita ainekset keskenään, tarkista maku ja anna kastikkeen tekeytyä jonkin aikaa.

Halkaise papaijat pitkittäin. Koverra lusikalla pois siemenet. Leikkaa hedelmäliha ensin viipaleiksi, poista kuori ja paloittele hedelmä halutessasi kuutioiksi. Paahda pekoniviipaleet 200-asteisessa uunissa tai grillivastusten alla rapeaksi.

Annostele salaatti annoskulhojen pohjalle, lisää päälle papaijapalat ja pekoni. Pirskota papaijan päälle halutessasi vähän sitruuna- tai limettimehua. Tarjoa kastike erikseen.

X