Kevyet chili-suklaamuffinit
Chili ja suklaa ne yhteen sopii. Kokeile yhdistelmää vaikkapa chili-suklaamuffineissa.
Ainekset
- 3.5 dl vehnäjauhoja
- 3 rkl tummaa kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 0.5 tl suolaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 1.5 dl sokeria
- 2 munaa
- 100 g margariinia tai voita
- 2 dl kevytmaitoa
- 75 g tummaa suklaata
- 1 kuivattu tai tuore chili
kuorrute:
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa 2 %)
- 0.5 dl tomusokeria
- 2 tl sitruunamehua
koristeluun:
- 25 g tummaa suklaata rouhittuna
Valmistusohje
Joulupöydän ja pikkujoulupöydän suklaaherkku saa säväyksen chilistä. Chilisuklaamuffineissa on energiaa 250 kcal/muffini.
1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Sekoita munat ja rasva kuohkeaksi. Lisää maito ja lopuksi kuivat aineet muutamassa erässä. Sekoita taikina tasaiseksi.
3. Rouhi suklaa ja kääntele rouhe taikinaan. Hienonna tuore chili tai murenna kuivattu chili, lisää taikinaan.
4. Jaa seos tukeviin muffinivuokiin tai muffinipellin voideltuihin syvennyksiin. Paista uunissa 200 asteessa 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä.
5. Sekoita tomusokeri ja sitruunamehu tuorejuuston joukkoon. Viimeistele muffinit ennen tarjoilua kuorrutenokareella ja koristele suklaarouheella.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous