Punajuuri-sinihomejuustopatee
Sinihomejuusto ja punajuuri muodostava herkullisen makuparin. Näin valmistat punajuuri-sinihomejuustopatee:
Ainekset
- 1 kg punajuuria
- 1 punasipuli
- 1 rkl öljyä
- kasvislientä
- 1 rkl hunaja
- 0.5 dl punaviinietikkaa
- 150 g sinihomejuustoa
- 1 dl ruokakermaa tai ruokakerman tapaan käytettävää soijavalmistetta
- 4 munaa
- 0.5 dl maissitärkkelystä
Valmistusohje
Kuori ja paloittele punajuuret. Kuori ja hienonna punasipuli.
Kuumenna öljy pinnoitetussa kattilassa tai paistokasarissa. Lisää punasipuli ja kuullota se pehmeäksi. Lisää paloitellut punajuuret. Kaada päälle sen verran kasvislientä, että
aineet lähes peittyvät. Mausta hunajalla ja punaviinietikalla. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin puoli tuntia tai kunnes punajuuret ovat pehmenneet.
Valuta liemi pois, kumoa kypsät punajuuret monitoimikoneen kulhoon ja soseuta ne. Lisää sinihomejuusto, ruokakerma tai soijavalmiste, munat sekä maissitärkkelys ja sekoita aineet tasaiseksi massaksi.
Jaa seos voideltuihin annosvuokiin tai yhteen suurempaan pateevuokaan tai suorakaiteen muotoiseen leipävuokaan. Leipävuoka on hyvä vuorata leivinpaperisuikaleilla.
Peitä foliolla ja kypsennä vesihauteessa 175 asteen uuninlämmössä 1–1 ½ tuntia vuokien koon mukaan. Anna punajuuri-sinihomejuustopateen jäähtyä vuoassa. Tarjoa punajuuri-sinihomejuustopatee suoraan annosvuoista tai pateevuoasta, mutta kumoa tarjolle, jos olet kypsentänyt sen leipävuoassa.
Koristele punajuuri-sinihomejuustopatee yrteillä ja tarjoa piparjuurella tai wasabilla maustetun kermaviili- tai ranskankermakastikkeen kanssa.
Kommentit
Punajuuri-sinihomejuustopatee
Kommentit
Punajuuri-sinihomejuustopatee
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous