Viikuna-mustaherukkahilloketta ja juustoja
Juutot kaipaavat seuralaisekseen hyviä keksejä ja hilloa. Viikuna-mustaherukkahilloke on varma valinta.
Ainekset
- 200 g viikunoita hienonnettuna
- 200 g pakastemustaherukoita
- 0.5 dl vettä
- 1 dl intiaanisokeria
- ripaus suolaa
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- 1 vaniljatanko halkaistuna
Lisäksi:
- juustoja ja pipareita
Valmistusohje
Omatekoinen viikuna-mustaherukkahilloke kruunaa joulun juustotarjoilun ja sopii hyvin myös uudenvuoden yöpalaksi. Tällä reseptillä valmistat noin 4 dl viikuna-mustaherukkahilloketta.
1. Mittaa kattilaan viikunat, mustaherukat, vesi, intiaanisokeri, suola, balsamiviinietikka ja vaniljatanko.
2. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia välillä sekoitellen. Nosta kattila liedeltä ja anna hillokkeen jäähtyä.
3. Ota juustot hyvissä ajoin huoneenlämpöön lämpenemään, suurin piirtein 1–1,5 tuntia ennen tarjoilua.
4. Asettele juustot kauniisti vadille ja tarjoile niiden kanssa erilaisia keksejä, pipareita ja viikuna- mustaherukkahilloketta.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous