Firenzeläinen hedelmäsalaatti
Firenzeläinen hedelmäsalaatti on helppo jälkiruoka, vaihtele hedelmiä sesongin ja saatavuuden mukaan.
Ainekset
liemi:
- 1 sitruunan mehu
- 1-2 appelsiinin mehu
- 1 dl raakaruokosokeria (esim. intiaanisokeri)
- (1 minipullo amarettoa)
salaatti:
- 400 g viinirypäleitä
- 2 päärynää
- 3 appelsiinia
- 2 nektariinia tai persikkaa (myös säilyke käy)
- 1 banaani
Valmistusohje
1. Sekoita liemi sitruuna- ja appelsiinimehusta, sokeista ja halutessasi likööristä. Anna liemen seistä ja sokerin sulaa sillä välin, kun paloittelet hedelmät.
2. Halkaise viinirypäleet ja poista siemenet. Kuori päärynät ja leikkaa kuutioiksi. Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi. Sekoita hedelmät banaaneja lukuun ottamatta keskenään kulhossa ja kaada päälle liemi.
3. Anna salaatin maustua kylmässä 2-3 tuntia. Lisää banaanit vasta juuri ennen tarjoamista.
Kommentit
Sekoita liemi sitruuna- ja appelsiinimehusta, sokeista ja halutessasi likööristä.
Voiko sokeat korvata jollakin, jotta tästä saisi vegaanisen? 😀
Kommentit
Sekoita liemi sitruuna- ja appelsiinimehusta, sokeista ja halutessasi likööristä.
Voiko sokeat korvata jollakin, jotta tästä saisi vegaanisen? 😀
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous