Reseptit

Mimosasalaatti

Hedelmäinen mimosasalaatti on keväisen raikasta ja sopii pääsiäisaterian piristeeksi.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola/Skoy

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 päärynä
  • 1 omena
  • 2 tomaattia
  • 1/4 tuoretta kurkkua
  • 2-3 sellerinvartta
  • 10-15 kivetöntä viinirypälettä
  • 1 tlk (227 g) ananasrenkaita
  • vihreää salaattia
  • 4 kovaksi keitettyä kananmunaa

kastike:

  • 1 dl kevytmajoneesia
  • 1 tl currya
  • mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

 

Kuori ja halkaise päärynä sekä omena. Poista hedelmistä kanta sekä siemenkota ja kuutioi hedelmänpuolikkaat. Huuhdo ja kuutioi tomaatit sekä kurkku. Huuhdo ja suikaloi lehtisellerinvarret. Huuhdo ja halkaise viinirypäleet. Valuta ja paloittele ananasrenkaat. Sekoita kaikki aineet keskenään. Mausta majoneesi ja sekoita se salaattiainesten joukkoon.

Levitä huuhdotut ja kuivatut salaatinlehdet salaattikulhoon tai vadille. Kumoa salaatti päälle. Kuori munat. Erota valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Hienonna ne erikseen haarukalla ja levitä raidoiksi salaatin päälle.

X