Reseptit

Sinappiset uunikasvikset

Uunikasvisten mausteena käytetään säi­löttyä sitruunaa, joka on ihanan aromaattinen mauste myös patoihin ja kastikkeisiin. Jos et löydä sitä kaupastasi, käytä raastettua sit­ruunankuorta ja etikkatilkkaa.

Teksti:
teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 (n.400 g) parsakaali
  • 3-4 porkkanaa
  • 1 rkl sinapinsiemeniä
  • 1 säilötty sitruuna hienonnettuna
  • 1 rkl hunajaa

Viimeistelyyn

  • 100 g kypsiä linssejä vakutettuna
  • 2 rkl sitruunamehua
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

1. Pese parsakaali ja kuori porkkanat. Leikkaa parsakaali varsineen paloiksi ja lohko porkkanat. Laita kasvikset kulhoon.

2. Jauha sinapinsiemenet morttelissa ja lisää joukkoon säilötty sitruuna, oliiviöljy ja hunaja. Kääntele seos kasvisten joukkoon.

3. Kaada kasvikset mausteineen uunivuokaan ja paahda 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

4. Ripottele pinnalle kypsät linssit ja mausta sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla.

Ihanat kasvislisukkeet kysyvät uunissa:

Uunijuurekset_kreikkalaisittain

Uunijuurekset kreikkalaisittain

uunijuureksia pestokastikkeella

Uunijuurekset pestolla

Appelsiinimarinoituja uunijuureksia, papuja ja mascarponea

Kotiliesi.fi: Appelsiinilla maustetut makeat uunijuurekset

X