Reseptit

Uunijuurekset kreikkalaisittain

Hunajalla, yrteillä ja sitruunalla maustetut juurekset maistuvat jogurttikastikkeen kanssa. Tarjoa lisänä täysjyväleipää.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Uunijuurekset kreikkalaisittain:

  • 300 g punajuuria
  • 200 g porkkanoita
  • 200 g lanttua
  • 200 g palsternakkaa
  • 300 g perunoita
  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl hiutalesuolaa
  • 1–2 tl rosmariinisilppua
  • 2 rkl sitruunamehua

Kastike

  • 2 dl kreikkalaista jogurttia
  • 1/2 tl raastettua sitruunankuorta
  • 1–2 rkl sitruunamehua
  • 1 murskattu valkosipulinkynsi
  • 3 rkl minttusilppua
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

260 kcal/annos

1. Kuori ja paloittele juurekset. Pese ja lohko perunat. Pane kasvikset uunivuokaan.

2. Sekoita öljy, sitruunamehu, hunaja ja mausteet keskenään. Kääntele seos kasviksiin.

3. Paahda kasviksia 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia.

4. Sekoita kastikeainekset keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää ruokia syksyn sadosta:

827791-juuresrostit.jpg

Juuresröstit ja paistettuja sieniä

939770-taytetyt_kesakurpitsat.jpg

Välimerelliset täytetyt kesäkurpitsat

 porkkanakeitto
X