
Teresa Välimäen porkkanasosekeitto
Porkkanasosekeitto saa terää inkivääristä.
Ainekset
- 800 g porkkanoita
- 50 g juuriselleriä
- 1 iso jauhoinen peruna
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl voita
- 0,5–1 tl inkivääriä
- n.1 l kasvis- tai kanalientä
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuori ja paloittele porkkanat, selleri ja peruna. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
2. Sulata voi isossa kattilassa, ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää inkivääri ja kasvikset. Sekoittele hetki, ja lisää sitten kattilaan lientä niin, että kasvikset peittyvät. Kiehauta, ja keitä kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
3. Soseuta keitto tasaiseksi, ja tarkista maku. Mausta suolalla ja mustapippurilla maun mukaan.
4. Tarjoile hyvän tuoreen leivän ja paahdettujen kurpitsansiementen kera.
Katso myös:
Linssi-porkkanakeitto, Ruoka.fi
Porkkana-kookoskeitto ja inkiväärijogurtti, Ruoka.fi
Chili-porkkanakeitto, Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous