Reseptit

Teresa Välimäen porkkanasosekeitto

16.3.2016 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Porkkanasosekeitto saa terää inkivääristä.

Ainekset

800 g porkkanoita
50 g juuriselleriä
1 iso jauhoinen peruna
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl voita
0,5–1 tl inkivääriä
n.1 l kasvis- tai kanalientä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele porkkanat, selleri ja peruna. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

2. Sulata voi isossa kattilassa, ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää inkivääri ja kasvikset. Sekoittele hetki, ja lisää sitten kattilaan lientä niin, että kasvikset peittyvät. Kiehauta, ja keitä kunnes kasvikset ovat pehmeitä.

3. Soseuta keitto tasaiseksi, ja tarkista maku. Mausta suolalla ja mustapippurilla maun mukaan.

4. Tarjoile hyvän tuoreen leivän ja paahdettujen kurpitsansiementen kera.

Katso myös:
Linssi-porkkanakeitto, Ruoka.fi
Porkkana-kookoskeitto ja inkiväärijogurtti, Ruoka.fi
Chili-porkkanakeitto, Kotiliesi.fi