Reseptit

Välimerelliset täytetyt kesäkurpitsat

6.9.2013 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Välimerelliset täytetyt kesäkurpitsat ovat paitsi hyvännäköinen myös maistuva kasvisruoka koko perheelle.

Ainekset

3-4 pientä kesäkurpitsaa
ripaus suolaa

täyte:

1 paprika kuutioina
150 g herkkusieniä kuutioina
1 sipuli hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 rkl oliiviöljyä
2 dl kypsiä couscous-suurimoita
3 rkl hienonnettua minttua
2 tl raastettua sitruunankuorta
2 rkl sitruunamehua
150 g saganaki-juustoa raastettuna
ripaukset suolaa, mustapippuria ja sokeria

Valmistusohje

1. Pese kesäkurpitsat ja halkaise ne pituussuunnassa. Koverra siemenet pois teelusikalla. Ripottele pinnoille suolaa ja jätä puolikkaat hetkeksi itkettymään.

2. Kuullota paprika, herkkusienet ja sipulit pehmeiksi oliiviöljyssä paistinpannulla. Nosta pannu liedeltä ja sekoita joukkoon couscous, sitruunankuoriraaste ja mehu sekä raastettu saganaki (säästä hieman pinnalle ripoteltavaksi). Mausta seos maun mukaan suolalla, mustapippurilla ja ripauksella sokeria.

3. Kuivaa kesäkurpitsan puolikkaat talouspaperilla ja täytä ne kasvis-juustoseoksella. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.

4. Paista täytettyjä kesäkurpitsoja 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoile raikkaan salaatin kera.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme