Täytetyt parmesaanipaprikat
Jos haluat täytetyistä paprikoista vielä ruokaisampia, kuutioi riisin joukkoon palvikinkkua tai lisää tölkkipapuja.
Ainekset
- 2 dl pikatäysjyväriisiä
- noin 3 dl vettä
- ripaus suolaa
- 50 g parmesaanijuustoa
- 4 aurinkokuivattua tomaattia
- 2 rkl hienonnettua oreganoa tai meiramia
- 1 valkosipulinkynsi
- 4 paprikaa
- 4 pientä kananmunaa
Valmistusohje
1. Valmista kaksi annosta täysjyväriisiä pakkauksen ohjeen mukaan. Veden ja riisin suhde voi vaihdella valmistajasta riippuen. Keitä täysjyväriisi siis pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä kattilassa kannen alla kypsäksi.
2. Raasta parmesaanijuusto. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja oregano tai meirami. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita keitetyn riisin joukkoon parmesaaniraaste, aurinkokuivatut tomaatit, yrtti ja valkosipuli.
3. Pese paprikat, halkaise ja poista valkoiset siemenkalvot ja siemenkodat. Leikkaa pieni suikale paprikoiden pohjasta pois niin, että paprikat pysyvät pellillä suorassa. Lado paprikat uunipellille leivinpaperin päälle. Lusikoi riisiseosta paprikoiden sisälle. Tee riisiseoksen keskelle kolo kananmunia varten. Riko kananmunat ja valuta koloihin.
4. Kypsennä täytettyjä paprikoita 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia, kunnes paprikat ovat hieman pehmenneet. Kananmunat saavat jäädä sisältä pehmeiksi.
Lisää kasviksia täytettäväksi:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous