Suklaa-suolakinuskitartaletit
Makeaakin makeampi suklaakinuski saa särmää suolaripauksesta. Kuvan leivokset on tehty pieniin vuokiin, mutta yhtä hyvin voit tehdä yhden ison tartaletin.
Ainekset
- 1 iso (20–22 cm) tartalettivuoka tai 4–6 pientä vuokaa
- 1 pkt (185 g) Wilhelmiinakeksejä
- 75 g voita
- (2 rkl hillottua inkivääriä silppuna)
Kinuski:
- 20 g voita
- 2 dl kuohukermaa
- 2 dl sokeria
- 1 dl vettä
- 25 g tummaa suklaata
Päälle:
- 75 g tummaa suklaata
- 1/4 tl sormisuolaa
Valmistusohje
1. Murskaa keksit. Sekoita joukkoon sulatettu voi (ja halutessasi inkiväärisilppu). Painele seos irtopohjaisen ison tartalettivuoan tai pienten tartalettivuokien pohjalle ja reunoille. Anna pohjien kovettua jääkaapissa tai pakastimessa.
2. Tee kinuski pohjien jähmettyessä. Kuumenna voi-kermaseos kiehuvaksi. Mittaa sokeri ja vesi toiseen kattilaan. Anna sokeriliemen kiehua hiljalleen sitä sekoittelematta, kunnes liemi ruskistuu pähkinän ruskeaksi. Nosta kattila pois levyltä, lisää lämmin kermaseos (varo kuumaa höyryä) ja pane kattila takaisin levylle. Anna kinuskin kiehua noin 10 minuuttia tai kunnes se sakenee. Sekoita joukkoon paloiteltu suklaa.
3. Levitä jäähtynyt kinuski tartalettien päälle. Sulata suklaa ja koristele sillä leivokset. Ripottele pinnalle vähän sormisuolaa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous