Reseptit

Suklaa-suolakinuskitartaletit

Makeaakin makeampi suklaakinuski saa särmää suolaripauksesta. Kuvan leivokset on tehty pieniin vuokiin, mutta yhtä hyvin voit tehdä yhden ison tartaletin.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 iso (20–22 cm) tartalettivuoka tai 4–6 pientä vuokaa
  • 1 pkt (185 g) Wilhelmiina­keksejä
  • 75 g voita
  • (2 rkl hillottua inkivääriä silppuna)

Kinuski:

  • 20 g voita
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 25 g tummaa suklaata

Päälle:

  • 75 g tummaa suklaata
  • 1/4 tl sormisuolaa

Valmistusohje

1. Murskaa keksit. Sekoita joukkoon sulatettu voi (ja halutessasi inkiväärisilppu). Painele seos irtopohjaisen ison tartalettivuoan tai pienten tartalettivuokien pohjalle ja reunoille. Anna pohjien kovettua jääkaapissa tai pakas­timessa.

2. Tee kinuski pohjien jähmettyessä. Kuu­menna voi-­kermaseos kiehuvaksi. Mittaa so­keri ja vesi toiseen kattilaan. Anna sokerilie­men kiehua hiljalleen sitä sekoittelematta, kunnes liemi ruskistuu pähkinän ruskeaksi. Nosta kattila pois levyltä, lisää lämmin ker­maseos (varo kuumaa höyryä) ja pane kattila takaisin levylle. Anna kinuskin kiehua noin 10 minuuttia tai kunnes se sakenee. Sekoita joukkoon paloiteltu suklaa.

3. Levitä jäähtynyt kinuski tartalettien päälle. Sulata suklaa ja koristele sillä leivokset. Ri­pottele pinnalle vähän sormisuolaa.

X