Mustikkaraakakakku
Leivo perinteisen mustikkapiirakan sijaan mustikkaraakakakku. Runsaasti pähkinöitä sisältävä leivonnainen on terveellistä, mutta tuhtia syötävää.
Ainekset
Pohja:
- 3 dl pekaanipähkinöitä
- 1 dl pehmeitä taateleita (kivetön)
- ripaus suolaa
Täyte:
- 6 dl cashewpähkinöitä (liota vedessä noin 2 tuntia)
- 4-5 dl mustikoita
- 1 1/2 dl kylmäpuristettua kookosöljyä sulatettuna
- 2 dl kookosmaitoa
- 1/2-1 dl hunajaa
- 1 sitruunan kuori raastettuna
- 1/2 tl kardemummaa
Koristeluun:
- 2 dl mustikoita
- syötäviä kukkia (esim. maitohorsma, kurtturuusu, metsäorvokki ja -apila)
Valmistusohje
1. Hienonna pohja-ainekset monitoimikoneessa murumaiseksi ja painele seos irtopohjavuokaan, jonka pohjalle on pingotettu leivinpaperi.
2. Tee pohja. Pane valutetut pähkinät ja muut ainekset monitoimikoneen kulhoon. Soseuta, kunnes täyte on rakenteeltaan sileää.
3. Tarkista maku ja kaada täyte pohjan päälle. Ripottele pinnalle mustikoita.
4. Pakasta kakku ja ota se huoneenlämpöön pehmenemään noin 30 minuuttia ennen tarjoilua.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous