Reseptit

Mustikkaraakakakku

30.7.2018 Teksti: Matleena Lahti Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

16

Arvostelu

Leivo perinteisen mustikkapiirakan sijaan mustikkaraakakakku. Runsaasti pähkinöitä sisältävä leivonnainen on terveellistä, mutta tuhtia syötävää.

Ainekset

Pohja:

3 dl pekaanipähkinöitä
1 dl pehmeitä taateleita (kivetön)
ripaus suolaa

Täyte:

6 dl cashewpähkinöitä (liota vedessä noin 2 tuntia)
4-5 dl mustikoita
1 1/2 dl kylmäpuristettua kookosöljyä sulatettuna
2 dl kookosmaitoa
1/2-1 dl hunajaa
1 sitruunan kuori raastettuna
1/2 tl kardemummaa

Koristeluun:

2 dl mustikoita
syötäviä kukkia (esim. maitohorsma, kurtturuusu, metsäorvokki ja -apila)

Valmistusohje

1. Hienonna pohja-ainekset monitoimikoneessa murumaiseksi ja painele seos irtopohjavuokaan, jonka pohjalle on pingotettu leivinpaperi.

2. Tee pohja. Pane valutetut pähkinät ja muut ainekset monitoimikoneen kulhoon. Soseuta, kunnes täyte on rakenteeltaan sileää.

3. Tarkista maku ja kaada täyte pohjan päälle. Ripottele pinnalle mustikoita.

4. Pakasta kakku ja ota se huoneenlämpöön pehmenemään noin 30 minuuttia ennen tarjoilua.

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *