Fenkoli-purjo-perunakeitto
Fenkoli tekee tästä yksinkertaisesta sosekeitosta melkein juhlaruokaa. Paahdettu pähkinä-siemensekoitus viimeistelee keiton ja tuo siihen ryhtiä.
Ainekset
Fenkoli-purjo-perunakeitto:
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 fenkolia
- 2 purjosipulia
- 4 jauhoista perunaa
- 2 rkl voita
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 dl valkoviiniä
- vettä
- 3 laakerinlehteä
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- 2 dl kuohukermaa
- ripaus muskottipähkinää
Pinnalle:
- 3 rkl auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä
- 3 rkl rouhittuja hasselpähkinöitä
- 1 tl oliiviöljyä
- 1/2 tl aniksensiemeniä murskattuina
- ripaus suolaa
Valmistusohje
1. Hienonna valkosipulinkynnet ja suikaloi fenkolit sekä purjot. Kuori ja paloittele perunat. Kuumenna voi ja öljy kattilassa ja kuullota sipulit ja fenkolit pehmeiksi. Lisää perunakuutiot ja viini sekä vettä niin, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Lisää laakerinlehdet ja suola. Keitä kunnes perunat ovat pehmeitä.
2. Poista laakerinlehdet ja soseuta keitto tasaiseksi. Lisää kerma ja ripaus muskottipähkinää. Kiehauta ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita.
3. Paahda siemenet ja hasselpähkinärouhe kuumalla, kuivalla paistinpannulla kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää joukkoon öljy, anis ja suola. Sekoita ja kaada seos kulhoon.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous