Uppomunia, tulista tomaattikastiketta ja fetajuustoa
Huh, kun on hyvää! Tortillan ja napakan tomaattikastikkeen kanssa tarjottava uppomuna sopii täydellisesti myös aamupalapöytään.
Ainekset
Uppomunat:
- n. 3 l vettä
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 4 kananmunaa
Tulinen tomaattikastike:
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 punainen chilipalko
- 2 rkl massi- tai oliiviöljyä
- 4 tomaattia
- 2 dl kanalientä
- 2 tl kuivattua oreganoa
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- 2 tl sokeria
- 1/2 ruukkua korianteria
Lisäksi:
- 4 maissitortillaa
- 100 g fetajuustoa
Valmistusohje
1. Valmista ensin kastike. Hienonna sipuli, valkosipulinkynnet ja chili. Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipulit ja chili pehmeiksi. Kuutioi tomaatit ja lisää joukkoon. Lisää myös kanaliemi sekä oregano, suola, mustapippuri ja sokeri. Kiehauta ja hauduta poreillen noin 20 minuuttia.
2. Lisää tarvittaessa kanalientä, jos neste haihtuu liiaksi. Lisää hienonnettu korianteri ja soseuta kastike tasaiseksi. Tarkista maku. Jätä odottamaan.
3. Kuumenna vesi kattilassa juuri ja juuri kiehuvaksi ja lisää etikka. Riko kananmunat yksitellen pieneen desimittaan tai kahvikuppiin ja kaada munat sitten nopealla ranneliikkeellä yksi kerrallaan kevyesti kiehuvaan veteen aivan veden pinnan tuntumasta. Kypsennä 2,5 minuuttia per kananmuna ja nosta ne vuorotellen lautaselle talouspaperin päälle valumaan.
4. Lämmitä tortillat paahtimessa tai pannulla.
5. Aseta lautasille tortilla ja lusikoi päälle tomaattikastiketta. Lisää uppomunat ja viimeistele murennetulla fetajuustolla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous