Reseptit

Uppomunia, tulista tomaattikastiketta ja fetajuustoa

Huh, kun on hyvää! Tortillan ja napakan tomaatti­kastikkeen kanssa tarjottava uppomuna sopii täydellisesti myös aamupala­pöytään.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Uppomunat:

  • n. 3 l vettä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 4 kananmunaa

Tulinen tomaattikastike:

  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen chilipalko
  • 2 rkl massi- tai oliiviöljyä
  • 4 tomaattia
  • 2 dl kanalientä
  • 2 tl kuivattua oreganoa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 2 tl sokeria
  • 1/2 ruukkua korianteria

Lisäksi:

  • 4 maissitortillaa
  • 100 g fetajuustoa

Valmistusohje

1. Valmista ensin kastike. Hienonna sipuli, valkosipulinkynnet ja chili. Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipulit ja chili pehmeiksi. Kuutioi tomaatit ja lisää joukkoon. Lisää myös kanaliemi sekä oregano, suola, mustapippuri ja sokeri. Kiehauta ja hauduta poreillen noin 20 minuuttia.

2. Lisää tarvittaessa kanalientä, jos neste haihtuu liiaksi. Lisää hienonnettu korianteri ja soseuta kastike tasaiseksi. Tarkista maku. Jätä odottamaan.

3. Kuumenna vesi kattilassa juuri ja juuri kiehuvaksi ja lisää etikka. Riko kananmunat yksitellen pieneen desimittaan tai kahvikuppiin ja kaada munat sitten nopealla ranneliikkeellä yksi kerrallaan kevyesti kiehuvaan veteen aivan veden pinnan tuntumasta. Kypsennä 2,5 minuuttia per kananmuna ja nosta ne vuorotellen lautaselle talouspaperin päälle valumaan.

4. Lämmitä tortillat paahtimessa tai pannulla.

5. Aseta lautasille tortilla ja lusikoi päälle tomaattikastiketta. Lisää uppomunat ja viimeistele murennetulla fetajuustolla.

X